De First Lego League. Het was deze week super druk geweest, maar moest deze zaterdag nog naar een klant dat stond in mijn agenda. Ik was zo in gedachten dat ik op het afgesproken adres bij een school aan kwam. Het Metis Montessori Lyceum Amsterdam. En toen dacht ik oo ja ik had met leerlingen afgesproken van de Metis Robtica Club. Toen ik het groepje zag moest ik even omschakelen. Maar wat ze allemaal doen is reuze interessant en leuk. En wat zijn ze er druk mee en zeer bedreven zo leuk. Ze hebben me alles uitgelegd wat alles precies inhield en hoe het werkte.
First Lego League is een robotwedstrijd, maar het gaat eigenlijk om veel meer dan de robot prestatie. In FLL heb je eigenlijk 3 onderdelen.

De eerste is de robot, met een zelfgemaakte robot moet je er voor zorgen dat je binnen 2 en halve minuut zoveel mogelijk punten hebt gehaald op het veld. Op het veld staan namelijk verschillende missies, deze missies leveren per stuk een verschillend aantal punten op. Je kan verschillende robots gebruiken voor iedere missie. Je kan ook gebruik maken van modules, dat zijn bouwwerken van lego die je aan een basis robot kan vast klikken. Op deze manier heb je maar 1 robot nodig.

Het tweede onderdeel is het project. We krijgen met FLL ieder jaar een probleemstelling, ons doel is om dat probleem op te lossen op een creatieve en originele manier. Dit jaar was de probleemstelling fysieke en mentale klachten voor langdurige ruimtereizen. Dit telt met FLL heel erg zwaar mee.

Het derde onderdeel is de Core Values. Dit is eigenlijk om te laten zien dat je een team bent, zodat ze zeker weten dat het team alles zelf heeft gedaan. Om dit te laten zien kan je bijvoorbeeld met zijn allen ergens naartoe gaan of zo nu en dan spelletjes spelen, hier moet je dan wel foto’s van maken.

Ze hebben mij gevraagd om te helpen met het tweede onderdeel: fysieke en mentale klachten voor langdurige ruimtereizen om te zorgen dat dit verminderd wordt. Toen zijn we met zijn allen gaan brainstormen wat mensen prettig vinden en niet uit hun ritme te halen van thuis en om met kleuren materialen hard en zacht en geuren en geluiden het gevoel van thuis te creëren. Met behulp van projectie schermen zie ook presentatie

Ze hadden al goede ideeën maar heb ze toch op een ander been gezet dat ze met deze ideeën verder konden. En toen kreeg ik dit berichtje binnen

Na twee maanden van voorbereidingen heeft het team 032code zaterdag 8 december in Naarden de robotprestatieprijs in de wacht gesleept en bovendien de hoofdprijs. Op naar de Benelux finale in Eindhoven!

Zo leuk om goed advies te kunnen geven met resultaat.

En een leuk bedankje van de Leerlingen:

Beste Linda Overgoor,
Om u even te updaten we hebben op 8 december de regio finale gehad en we hebben gelukkig 2 prijzen gewonnen. We mogen nu mee doen aan de Benelux finale en wij hebben hoop van ons succes aan u te danken. Het advies dat u ons heeft gegeven over de geuren, geluiden en kleuren heeft een goede indruk achter gelaten bij de jury en heeft ons idee ook erg geholpen realistischer te laten zijn.
Met vriendelijke groet en heel veel dank,
Ons FLL team