Nieuwe indeling huurhuis Ruysdaelkade Amsterdam 2019. Wat je nu heel veel in Amsterdam meemaakt, dat mensen met een goedkoop huurhuis niet meer gaan verhuizen. Want als je gaat verhuizen, betaal je dubbele huur. En kopen is niet te doen als je zelf geen huis kan verkopen. De prijzen rijzen de pan uit. Dus oplossing: zelf je huurhuis verbouwen. Een nieuwe indeling van je huurhuis en dan voor hetzelfde lage bedrag kunnen blijven zitten. Daarom kwam ik bij deze leuke vrouw terecht die heel veel ideeën had, maar er zelf kwa indeling niet helemaal uitkwam. Voor haar heb ik een heleboel verschillende indelingen en opties gemaakt. En uiteindelijk is dit het definitieve ontwerp geworden waar ze tevreden mee was. Ik had een slimme oplossing bedacht om vanuit de entreehal in wat opbergkasten te kunnen. De deur hebben we verplaatst, dat kon want daar zat vroeger ook een deur. Dat we voor deze wand die overbleef een lange kastenwand konden maken om veel spullen in op te bergen. Want in Amsterdam heeft bijna iedereen een tekort aan opbergruimte. Dus belangrijk om daar een goede oplossing voor te verzinnen.  

De opening naar de keuken hebben we groter gemaakt met een schuine entree voor de slaapkamer dat de woning ruimer lijkt en de keuken meer betrokken bij de woonkamer wat een grootser gevoel geeft. Ook hebben we de keuken in de zelfde schuine lijn mee laten lopen. Wat ook een ruimtelijker gevoel geeft.

Alleen nog verbouwen en dat is een hele tour om in deze tijden, dat voor een fatsoenlijk bedrag te realiseren. Maar ik denk dat ze het uiteindelijk met wat bevriende klusjesmannen en meubelmakers wel voor elkaar gaat krijgen. En daar heeft ze uiteindelijk dan ook tijd genoeg voor.