We waren al 3 weken niet meer naar ons chaletje aan zee geweest, door al de familie verjaardagen en werk. Wat erg jammer was want, het was een fantastische nazomer. Maar nu herfstvakantie, dus nog even een weekje genieten van ons chaletje.

En toch besloten om de tuin aan te pakken. Nu bestaand uit alleen wat gras en zandgrond. En helemaal vol met bladeren en kastanjes. De hele tuin is er bezaaid ermee. Misschien maar goed dat we er deze periode niet waren. Want wat een lawaai op het dak met al die trossen kastanjes, die naar beneden zijn gekomen. En dan vraag ik me ook af of het tamme kastanjes zijn of wilde. Het verschil ga ik toch uitzoeken ik vermoed tamme.

En ja hoor het tamme soort herken je aan de borstels met lange stekelige naalden zoals een egel. De kastanjes zijn niet helemaal rond maar druppelvormig aan de bovenkant zit een wit pluimpje in de bolsters zitten vaak wel 3 kastanjes. Heb mijn handen al aardig beurs na al die stekels, toch maar tuinhandschoenen aan.

Nu wil ik er wel graag eens een taart of iets van bakken want tamme kastanjes zijn best gezond ze zitten vol met vitamine B en E ze bevatten zink, kalium en foliumzuur. Dus maar meer tamme kastanjes eten dan een extra vitamine pil. Op de fruitschaal ermee en als er tijd over is er wat van zien te maken. Om te weten of je ze kunt eten. Kun je ze in een bakje met water gooien, als ze naar de bodem zinken zijn ze goed en kun je ze eten. Gaan ze drijven, lekker weggooien niet meer te eten.